Hajaasustuse programm 2024

Rustic fisherman utility house and boats at sea coast, modern city on background
Rustic fisherman utility house and boats at sea coast, modern city on background

MIS ON HAJAASUSTUSE PROGRAMM?

Hajaasustuse programmi eesmärgiks on tagada hajaasustusega maapiirkondades elavatele peredele head elutingimused ning seeläbi aidata kaasa elanike arvu püsimisele hajaasustusega piirkondades. Eesmärgi saavutamiseks toetatakse programmist majapidamiste veevarustus- ja kanalisatsioonisüsteemide, juurdepääsuteede ning autonoomsete elektrisüsteemidega seotud tegevusi (juhul, kui majapidamine ei ole liitunud elektrivõrguga).

Biopuhasti hajaasustuse programmiga!

Hajaasustuse programm võimaldab majapidamistesse, kus ei ole tsentraliseeritud kanalisatsioonisüsteemi, muretseda näiteks biopuhasti süsteem. Biopuhasti on bioloogiline reoveepuhastussüsteem, kus reovees sisalduv orgaaniline aine lagundatakse mikroorganismide poolt. Selleks, et igapäeva tegemiste järgselt tekkinud reovett maapinda immutada, tuleb seda eelnevalt puhastada ning tänu biopuhastile on see protsess efektiivne ja keskkonnasäästlik lahendus. Biopuhastist väljuv heitvesi on läbinud puhastusprotsessi. Reovee puhastamine toimub läbi puhastisse suubuva vee aereerimise (õhustamise). ECOLIFE biopuhastid töötavad aktiivmuda protsessi toimel. Vastavalt eelprogrammeeritud töötsüklitele õhustatakse reovett ning reovesi on puhasti sees pidevas ringluses tagamaks parima võimaliku puhastustulemuse. Biopuhastisse ei ole vaja eraldi lisada bakterit, protsess hakkab pärast puhasti käivitamist ise tööle 4–6 nädala jooksul.

Biopuhasti

Puhas ja keskkonnasõbralik lahendus

Pipelife soovitab esmase valikuna biopuhastit, kuna biopuhastis toimub õhustamine ja bakterid vaavad toimetada nii mahuti põhjas kui ka vee pinnal ehk bakterite kogum on suurem ja puhastustulemus oluliselt parem 90+ %. Seetõttu imbub heitvesi biopuhastist maapinnale keskkonnasõbralikumalt.

Igal juhul tasub hajaasutuse programmi kasutada, et võimaldada endale parim võimalik lahendus.

Reovee kohtkäitlus

Tingimused

Hajaasustuse programmiga toetust taodeldes on ka kindlad tingimused, millele taotleja peab vastama.

Loe lähemalt Riigi tugiteenuste Keskusest.

Biopuhastitest, septikutest ja mahutitest saad lähemalt uurida kataloogidest või küsi infot allpool leitavalt kontaktilt. Meie edasimüüjatega saate tutvuda siin.

Jaga:

KÜSI LISAINFOT

Jaanus Loodus

kliendihaldur

Sales

+372 5349 3366

OTSI
Otsi kõigist tootedokumentidest

Võta meiega ühendust

Saatke meile oma küsimused, tagasiside ja kommentaarid ning võtame teiega esimesel võimalusel ühendust

Helistame tagasi

Helistame tagasi
Võtame teiega ühendust telefoni teel
E-post
Võtame teiega ühendust e-posti teel