Jaga:

Uue Põlvkonna Sademevee Käitlussüsteem: Pipelife Projekteerib Automaatse Lahenduse Steico Tootmiskompleksile

12. märts 2024 | 6 min read

Muutuvas kliimas aitavad tõhusad vihmaveekäitlussüsteemid ära hoida tööstusalade üleujutuskahjustusi. Pipelife’i Poola meeskond on uhke, et on kavandanud, tarninud ja teostanud tipptasemel nutika sademeveekäitluslahenduse uuele STEICO tootmiskompleksile Gromadkas. Peale üleujutuskaitse pakub lahendus ka selliseid eeliseid nagu vee taaskasutamine tootmisprotsessideks, sademevee ärajuhtimiskulude vähendamine ja sademevee kohalik immutamine, mis aitab hoida Gromadka põhjavee taset.

A state-of-the-art smart rainwater management solution

HINNATUD PARTNERLUS: SADEMEVEE KÄITLEMISE TÄHTSUS TÖÖSTUSPIIRKONDADES

Kuna kogu Euroopas muutuvad äärmuslikud ilmastikunähtused üha tavalisemaks, pööravad tööstus- ja äripindade omanikud ning arendajad suuremat tähelepanu tõhusale sademeveekäitlusele.

STEICO – üks Euroopa suuremaid ökoloogiliste ehitustoodete tarnijaid – ehitab Lõuna-Poolasse Gromadka valda 18,6 ha suurust tootmiskompleksi. Kesk-Euroopas asuv uus tootmiskompleks mängib üliolulist rolli STEICO turgude varustamisel puitkiudmattide ja isolatsiooniplaatidega.

Üleujutuskahjustuste vastane tõhus kaitse uuel objektil on suurprojekti oluline osa. Peale selle oli klient huvitatud sademevee kogumisest ja kasutamisest kestliku tootmistava toetamiseks. 

Pipelife Poola kavandas ja tarnis mõned aastad tagasi täieliku sademevee käitluslahenduse STEICO Czarna Woda tootmistehasele. Kuna klient oli teenuse ja tarnitud süsteemi kvaliteediga väga rahul, tundus Pipelife’iga ühendust võtmine seoses Gromadka tehasega loogiline valik.

A state-of-the-art smart rainwater management solution
A state-of-the-art smart rainwater management solution

ÜLEUJUTUSKAITSE JA SADEMEVEE TAASKASUTAMISE ÜHENDAMINE

Gromadka tehase ehitus algas 2021. aasta keskel. Suure ehitusala ja tootmisobjekti olulisus nõudsid tipptasemel asjatundlikkust ja individuaalselt kohandatud lähenemist. 

Süsteemilt oodati kogu kompleksi sademevee tõhusat käitlemist, hõlmates sujuvalt vihmavee kogumist, filtreerimist ja taaskasutamist tootmisprotsessides ning liigse sademevee immutamist pinnasesse. 

Kliendi vajaduste rahuldamiseks töötas Pipelife Poola tehnilise konsultatsiooni osakond välja kohandatud lahenduse, mis hõlmas ulatuslikku äravooluvõrku, kahte suure mahuga maa-alust sademevee kogumispaaki ning digitaalset seire- ja juhtimissüsteemi. 

A state-of-the-art smart rainwater management solution
A state-of-the-art smart rainwater management solution

KLIENDIKESKNE DISAIN

Pipelife’i võtmed-kätte lahendus STEICO-le hõlmab 17 hektari suurust ala ja sisaldab kahte eraldi lahendust – üks katuselt kogutud sademevee jaoks, mida saab hõlpsasti tootmisprotsessides uuesti kasutada, ning teine parkimiskohtadelt, teedelt ja teistelt potentsiaalselt saastunud aladelt koguneva äravoolu jaoks. 

  • Katuselt kogutud sademevesi suunatakse kahte HDPE kogumispaaki, mille mahud on vastavalt 1100 m³ ja 50 m³. Mõlemad paagid on varustatud pumbajaamadega, mis tagavad tehase vajadusteks tehnilise vee, ning digitaalse süsteemiga veetaseme jälgimiseks ja kontrollimiseks. Mõlemad kogumispaagid projekteeriti vastavalt kliendi vajadustele, arvestades erinevaid töötlemistasemeid, mis on vajalikud kogutud sademevee kasutamiseks eri tootmisprotsessides.

  • Parklatest ja teedelt kogutud sademevesi suunatakse pärast puhastamist otse immutusmahutitesse, mis on ehitatud Stormbox II kogumis- ja immutuskastidest. Tehase territooriumile on paigaldatud kolm maa-alust immutusvälja, mis on ehitatud 7000 Stormbox II kastist, mille kogumaht on 3024 m³. Eriti tugeva vihmasaju korral saab üleliigse katustelt kogutud vee samuti immutusmahutitesse suunata.  
A state-of-the-art smart rainwater management solution
A state-of-the-art smart rainwater management solution

KUI SADEMEVEEKÄITLUS MUUTUB NUTIKAKS

Tänu Pipelife SmartHubi pilvepõhise lahenduse integreerimisele toimib STEICO ulatuslikus sademevee haldamise süsteemis ka täielikult automatiseeritud seire. Süsteem on varustatud Pipelife’i nutiarvestitega, mis mõõdavad kogumispaakide veetaset.  Kõik arvestite andmed edastatakse SmartHubi platvormile, mis võimaldab tehase süsteemioperaatoritel juurdepääsu kogu ööpäeva olulistele andmetele oma sülearvuti või mobiiliseadme kaudu. 

PILK TULEVIKKU: SADEMEVEE AUTOMAATSE KÄITLEMISE EELISED 

Kui sademeveekäitlussüsteemi paigaldus on lõpetatud, integreeritakse see täielikult Pipelife SmartHubiga ning tehakse vajalikud koolitused STEICO töötajatele  – vastavalt tootmisobjekti valmimisele. 

Peale tõhusa kaitse tagamise üleujutuskahjude eest on süsteemi teine oluline eelis vee taaskasutamine tootmisprotsessides ning lisakulude vältimine, mis kaasneksid sademevee juhtimisega kohalikku kanalisatsioonivõrku. Samavõrd oluline on sademevee kohalik immutamine, et hoida Gromadka veetasakaalu.

Võta Ühendust ja küsi täpsemalt

Kaspar Järve

Kaspar Järve

müügijuht

Sales

+372 525 0049

Jaga:

OTSI
Otsi kõigist tootedokumentidest

Võta meiega ühendust

Saatke meile oma küsimused, tagasiside ja kommentaarid ning võtame teiega esimesel võimalusel ühendust

E-post
Võtame teiega ühendust e-posti teel